Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Regio ruikt brand bij AVR in Rozenburg

Door een brand bij afvalverwerker AVR bij Rozenburg kunnen inwoners in onze regio stankklachten ervaren. De vrijkomende rook trekt door de wind namelijk richting Maassluis en Vlaardingen.

Niet alleen uit die steden, maar ook uit Schipluiden klagen mensen over stankoverlast. Veiligheidsregio Haaglanden meldt dat de wind is gedraaid en inwoners van Westland of Midden-Delfland stankoverlast kunnen ervaren door de brand. Inwoners die last hebben van de rook, worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

DCMR meldt vrijdagmiddag dat er tot 12.00 uur 16 klachten zijn binnengekomen van inwoners naar aanleiding van de brand. 14 daarvan komen uit Maasland, Rijswijk, Schipluiden, Delft, Den Hoorn en De Lier. Het gaat over brandlucht en en rookpluim.

Opnieuw opgelaaid

De brand ontstond donderdagmorgen in een loods met huisvuil. In de loop van de dag gaf de brandweer aan dat het vuur onder controle was. Maar in de avonduren heeft de bedrijfsbrandweer toch weer alarm geslagen, omdat het vuur weer was opgelaaid. Sinds 23.00 uur wordt onder meer een schuimbluswagen ingezet. De brandweer kan niet bij de brand komen.

Het vuur blijft zich daardoor ontwikkelen en blijft er veel rook van de brand komen. Een automobilist die over de A20 rijdt meldt aan mediapartner Rijnmond dat er tussen Vlaardingen en Maassluis slecht zicht is. "Je rijdt gewoon een dikke mist in. Het stinkt ook enorm. Het waait naast de snelweg de weilanden in. Het is ter hoogte van de nieuwe tunnel die wordt aangelegd. Daarna is de rook in meteen weer weg."