Archief
WOS

WOS

Verkeersdrempel in onderpad Maasdijk moet snelheid auto's remmen

De gemeente Westland gaat eind dit jaar of begin volgend jaar iets doen aan auto's die met hoge snelheid over het onderpad van de Maasdijk in Maasdijk razen. Er wordt een verkeersdrempel geplaatst.

Omwonenden storen zich al langer aan de vele hardrijders. De maximumsnelheid ligt er op 30 kilometer per uur, maar veel automobilisten gaan een stuk sneller. Een van de omwonenden is in augustus begonnen om de automobilisten op beeld vast te leggen en de video's vervolgens te publiceren op X (voorheen Twitter). "Nu kan iedereen zien hoe de situatie hier is", zei hij destijds tegen de WOS.

Tekst gaat verder onder de video.

Politieke partij LPF Westland stelde eerder vragen aan het college van B en W over de kwestie. Wethouder Pieter Varekamp reageert als volgt: "Recent hebben wij een smiley geplaatst. De smiley meet de snelheid van passerend verkeer en geeft indien nodig een waarschuwing. Wij gaan eind 2023 of begin 2024 het kruispunt Maasdijk-Prinsenlaan aanpassen. Deze aanpassing betreft onder andere het plaatsen van een snelheidremmende maatregel, een drempel."