Archief
WOS

WOS

Problemen met verkeer langs Maasdijk: 'Het is vrezen voor je leven'

Auto's die met hoge snelheid over het onderpad van de Maasdijk in Maasdijk razen. Omwonende Richard Hoogeveen ziet het vrijwel dagelijks gebeuren en is het nu zat. "Dit is gewoon levensgevaarlijk."

Hoogeveen woont al zijn hele leven in hetzelfde huis. Vroeger was het daar een stuk rustiger dan nu. "Er is veel bijgebouwd, dat snap ik ook wel", begint hij. "Maar het heeft er wel voor gezorgd dat het een stuk drukker is geworden. In principe is dat niet erg, maar er wordt ook veel harder gereden."

En dat er hard wordt gereden, blijkt wel na een kwartiertje aan het onderpad van de Maasdijk. De ene automobilist rijdt nog harder dan de ander. "Er staan borden dat je hier maar 30 kilometer per uur mag, het staat ook op de weg geschilderd", gaat Hoogeveen verder. "We zijn hier binnen de bebouwde kom en dat betekent dat het verkeer van rechts voorrang heeft, ook daar wordt maar weinig rekening mee gehouden."

Bericht gaat verder onder Twitter-bericht

Hoogeveen is al een lange tijd bezig om contact met de gemeente te krijgen over een oplossing voor dit probleem. "De LPF is al twee en een half jaar lang hard bezig met het probleem aan het onderpad, maar het lijkt er niet op alsof er gehoor wordt gegeven aan hun vragen." Hoogeveen hoopt dat wethouder Pieter Varekamp eens persoonlijk langs komt om te kijken hoe de situatie is. "Nu wordt er telkens een verkeersdeskundige gestuurd, kom gewoon zelf eens langs en ga in gesprek met de bewoners."

Hoogeveen heeft een camera aan zijn huis hangen, gericht op de afrol. "Ik heb nu tientallen video's van mensen die te hard rijden of geen voorrang geven", vertelt Hoogeveen. "In eerste instantie wilde ik hiermee naar de gemeente stappen, maar eigenlijk heb ik daar helemaal geen zin in. Daarom heb ik besloten om een Twitteraccount aan te maken en daar alle video's op de plaatsen. Nu kan iedereen zien hoe de situatie hier is." Hoogeveen hoopt dat er naar aanleiding hiervan actie wordt ondernomen.

Bericht gaat verder onder de video

Reactie gemeente

De gemeente laat weten dat het een bekend probleem is. Ze reageren als volgt: "Wij zijn bekend met de verkeerssituatie bij het onderpad van de Maasdijk. Er wordt daar inderdaad te hard gereden. Om die reden zijn en worden er maatregelen genomen. Zo is er bijv ‘30’ op het wegdek gespoten om het gedrag van weggebruikers te beïnvloeden en wordt er volgend jaar op de kruising met de Prinsenlaan een drempel op de afrol aangebracht. Ik wil benadrukken dat naast fysieke maatregelen, het gedrag van verkeersdeelnemers heel belangrijk is. Door meer rekening te houden met elkaar, hopen we dit soort verkeersproblemen te verminderen."