Archief
WOS

WOS

Meer dan miljoen euro opgehaald tijdens Hoek tot Helder

De deelnemers van de kitesurftocht Hoek tot Helder hebben woensdag gezamenlijk ruim 1 miljoen euro opgehaald voor de Hartstichting. Dat maakte de organisatie bekend na afloop van het evenement.

Het bedrag is een grote verbetering van het oude recordbedrag van vorig jaar. Dat lag toen op 650.000 euro. Met de opbrengst steunt de Hartstichting innovatieve en ambitieuze onderzoeken. Zoals onder meer het onderzoek naar de ontwikkeling van een hybride hart.

Woensdagmorgen om een uur of zeven begonnen ruim 500 kitesurfers in Hoek van Holland aan de loodzware tocht over de Noordzee. In totaal 130 kilometer moest worden afgelegd richting Den Helder. Het is de langste eendaagse kitesurftocht ter wereld. "Deze editie was een loodzware tocht, maar met een geweldig resultaat", zegt bedenker Martijn van Dijk. Dat zware zat 'm in de zuid-zuidwestenwind. "Deelnemers hebben dus de hele tocht wind in de rug en dat vraagt meer van kiters. Veel deelnemers trainen slechts korte stukken downwind, je moet immers ook weer terug. En dan is 130 kilometer toch echt andere koek."