Archief
WOS

WOS

Zuidwijckweg drie maanden dicht

De Zuidwijckweg, de weg tussen de Vogelaer en de rotonde Wateringseweg/Arckelweg in Poeldijk, gaat de komende drie maanden dicht voor het autoverkeer.

Update 19 september: De Van Ockenburghlaan is nog tot eind november afgesloten voor verkeer. De omleiding loopt via Vogelaer, Middel Broekweg, Molenlaan, Poeldijksepad en Wateringseweg.

De weg gaat maandagochtend (16 september) dicht en pas op vrijdagmiddag 22 december weer open. Dat is nodig vanwege de aanleg van warmteleidingen tussen Aardwarmte Vogelaer aan de Arckelweg in Poeldijk en de Van Ockenburghlaan en Van Buerenlaan. De warmteleidingen moeten het warme water van het tweede aardwarmteproject van Aardwarmte Vogelaer naar de bedrijven brengen.

Het verkeer vanaf de Vogelaer en vanaf de Wateringseweg (vanuit Den Haag) zal via de Van Ockenburchlaan en het Poeldijksepad worden omgeleid. Hulpdiensten en fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van de Zuidwijckweg.

Uitgesteld

De werkzaamheden zouden aanvankelijk al op maandag 14 augustus beginnen, maar werden toen uitgesteld vanwege een afsluiting op de Poeldijkseweg/Erasmusweg in dezelfde periode. In plaats daarvan werd eerst gewerkt op een deel van de Van Ockenburghlaan.