Archief
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat

Klaar voor stormseizoen: succesvolle test Maeslantkering

De functioneringssluiting van de Maeslantkering is ook dit jaar weer goed verlopen. Sinds zondagnacht 04.11 uur staat het sein op de kering weer op groen; de kering is open en schepen kunnen de waterweg weer gebruiken.

De Maeslantkering bij Hoek van Holland wordt elk jaar bij wijze van test gesloten. Zo wordt bekeken of de techniek van de kering nog goed werkt en ook of de organisatie er klaar voor is. Op 1 oktober begint het stormseizoen namelijk. Voor de duizenden mensen die de sluiting bekijken, is het overigens een hele zit. De sluiting duurt liefst twee uur.

Vorig jaar beleefde de Maeslantkering de 25ste jubileumsluiting. Ook deze editie had een feestelijk tintje. Rijkswaterstaat viert dit jaar haar 225-jarig jubileum. Ter gelegenheid daarvan vond in het Keringhuis een speciaal symposium plaats voor leerlingen en studenten aan mbo-, hbo en wo-opleidingen over de laatste ontwikkelingen rond hoogwaterbescherming. De technisch medewerkers en ingenieurs van de toekomst volgden een afwisselend programma met presentaties en activiteiten en zagen daarna de kering live dicht gaan.

Eerder deze week blikte de WOS vooruit op de functioneringssluiting: