Archief
Lana Fotostudio

Lana Fotostudio

Naaldwijkse Rosanne (14) droomt van Formule 1

De nieuwe Max Verstappen komt uit Naaldwijk. Kartster Rosanne den Drijver (14) is in haar klasse regelmatig alle jongens te snel af. Haar hoofddoel? De Formule 1 halen.

Rosanne werd dankzij haar vader besmet met het kartvirus. Hij ging met bedrijfsuitjes geregeld naar de kartbaan in Poeldijk. "Eerst was ik te klein om mee te rijden, maar toen ik groot genoeg was kon ik het gelijk goed en vond ik het leuk." Met snelle tijden liet de Westlandse direct zien over behoorlijk wat talent te beschikken.

"Toen zijn we gaan kijken naar een kartbaan in de buurt. Toevallig was er bij Van der Ende in Poeldijk een binnenkartschool. Daar rijd ik nu elke zondagochtend om te trainen", vertelt het racetalent in de WOS-talkshow Aan Tafel.

'Bijna iedereen is man'

De racesport is grotendeels een mannenwereld, ziet ook Rosanne. "Bijna iedereen is man. Gelukkig komen er wel steeds meer vrouwen bij. In mijn competitie rijden nu vier meiden mee, dat is wel leuk."

De topsnelheid van haar huidige kart is 95 kilometer per uur. Voor de Naaldwijkse is het geen enkel probleem om haar wagen in bedwang te houden. "We hopen volgend jaar een stap verder te gaan en die karts gaan 125 kilometer per uur."

Max Verstappen

Rosanne heeft wel wat weg van Max Verstappen, de regerend wereldkampioen in de Formule 1. Verstappen trainde vaak in het Belgische Genk, een baan die ook Rosanne goed ligt. "Mijn eerste race daar was vorig seizoen, om te testen. Dat was in de regen en die heb ik gewonnen. En Max was ook altijd goed in de regen", lacht ze.

De Naaldwijkse hoopt net als Verstappen ooit in de Formule 1 te staan. Op haar website staat 'A goal without a plan is just a wish'. Haar doel: "Ik wil heel graag in de Formule 1 komen, dat is echt mijn droom." Het plan daarbij: steeds iets hogerop komen. "Volgend jaar wil ik in de X30-klasse rijden. Eigenlijk willen we steeds gaan opbouwen met karten en later overstappen naar de autosport."

Het hele gesprek met Rosanne den Drijver is vanaf vrijdag 18.00 uur te zien op WOS TV in de talkshow Aan Tafel. De uitzending is daarna ook terug te kijken via Uitzending Gemist op WOS.nl.