Archief
Ottevanger

Hoeksveer groot succes: nu al meer passagiers dan vorig jaar

De veerverbinding voor fietsers en voetgangers tussen Hoek van Holland en de Tweede Maasvlakte blijkt enorm populair. Donderdag stapte alweer de 20.000ste passagier van dit seizoen aan boord.

Het Hoeksveer is sinds 2022 de opvolger van de Fast Ferry. Die stopte eind december 2021 met varen, omdat er volgens vervoerder RET te veel kosten werden gemaakt. Het duurde destijds lang voordat er een alternatief kwam. Na twee mislukte aanbestedingen vond de gemeente Rotterdam in vervoerbedrijf Ottevanger een oplossing.

Er kunnen 120 mensen aan boord en de fiets mag gratis mee. Vanuit de Berghaven vaar je in ongeveer drie kwartier naar halteplek Futureland op de Tweede Maasvlakte, waar het informatiecentrum van de Rotterdamse haven zich bevindt. Het seizoen duurt van eind maart/begin april tot 1 oktober. Vorig jaar vervoerde het Hoeksveer 18.628 passagiers. Dat aantal is dus nu al gepasseerd. De populariteit van de boot is mede te danken aan het feit dat je tijdens de overtocht zeehondjes kunt spotten.

De eerste afvaart in 2024 is op zondag eerste paasdag 31 maart. Hier vind je de dienstregeling en tarieven.

Bekijk onze eerdere reportage over het Hoeksveer: