Eerste nederlaag handbalsters Quintus

De handbalsters van Quintus hebben woensdagavond hun eerste nederlaag in de eredivisie geleden. In Kwintsheul was Handbal Venlo, de nummer 2 van vorig seizoen, net iets sterker: 26-31.

De thuisploeg begon weliswaar goed en stond de volledige eerste helft op voorsprong. Na een klein kwartier spelen was de maximale voorsprong zes doelpunten: 14-8. Daarna kwam Venlo iets terug; eerst tot 14-10 en bij rust was de marge nog maar twee doelpunten: 18-16.

Dat verschil was bij de start van de tweede helft snel weggewerkt. Na bijna drie minuten spelen stond Venlo zelfs voor het eerst op voorsprong: 18-19. Quintus kwam vervolgens wel op 23-20, maar nadat Venlo opnieuw op gelijke hoogte was gekomen (23-23), namen de Limburgsen het heft in handen. In het laatste kwartier liep Venlo steeds een stukje verder uit. Via 23-25 werd het 24-30 en uiteindelijk dus 26-31.

Zaterdag komt Quintus opnieuw in actie. Dan is in Noord-Holland het nog puntloze Volendam de tegenstander.