Archief
Archieffoto WOS

Archieffoto WOS

Fiets-/voetveer alsnog voor reparatie uit de vaart

Fiets-/voetveer de KRVE-71, die vaart tussen Maassluis en Rozenburg, is maandagmiddag opnieuw uit de vaart genomen. De boot moet vanwege technische problemen het droge op voor een reparatie.

De veerboot was maandagmorgen tussen 06.00 en 09.00 uur ook al even uit de vaart vanwege ditzelfde probleem. "Gezien de technische problemen die tot uitval hebben geleid vanmorgen, hebben we vandaag een specialist mee laten varen om de situatie te beoordelen. Helaas moeten we tot de conclusie komen dat de KRVE-71 uit de vaart gehaald zal moeten worden om de situatie niet verder te verergeren", liet exploitant Damen aan het begin van de middag weten.

Er zijn maandagmiddag twee schepen met een beperkte capaciteit van twaalf passagiers ingezet. "We verwachten dat de stroom passagiers vanaf 19.00 afneemt, waarna er één schip zal overblijven om de dienstregeling van vandaag af te maken." Ondertussen wordt er gewerkt aan een alternatief voor dinsdag.

Update dinsdag 08.00 uur:

Voorlopig varen er nog altijd twee alternatieve boten. Die kunnen minder passagiers vervoeren, maar varen wel met een hogere frequentie. "Helaas zijn deze boten niet geschikt voor brommers, scooters of scootmobielen", meldt een woordvoerder van Damen.

Dinsdagmiddag worden testen gedaan met de Aqua Shuttle van Damen als mogelijke back-up voor de toekomst. De bemanning zal in eerste instantie getraind worden op dit schip, dat veel lichter en kwetsbaarder is dan de autoveren waar men veel ervaring mee heeft. Het bedrijf verwacht niet dat de Aqua Shuttle direct inzetbaar is, maar hoopt wel dat het een alternatief kan zijn voor de langere termijn.

Het euvel van de KRVE-71 (binnenkort genaamd Jolina) wordt zo snel mogelijk opgelost, maar de verwachting is dat dit nog wel enkele dagen kan duren.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis