Archief
WOS

WOS

Opluchting bij Lierse sportverenigingen

Na ruim drie jaar halen drie Lierse sportverenigingen opgelucht adem. De door 't Loo, Valto en Odis zo gewenste uitbreiding van sportpark De Zweth komt eraan.

De uitbreiding is mogelijk geworden, omdat de gemeente Westland anderhalve hectare grond naast het sportpark wil kopen. Tennisvereniging 't Loo zit het hardst om meer ruimte verlegen. Volgens de normen van de KNLTB zouden zij twintig banen nodig hebben om al hun tennissers te kunnen huisvesten, terwijl ze er tien hebben. Voorzitter Cor van Staalduinen vindt twintig banen wel iets te gek, daarom wil hij "zeven à acht banen erbij, niet meteen maar wel in de toekomst.".
Daarnaast willen ze ook nog ruimte om een paar padelbanen aan te leggen, want die heeft de club nog niet. Nu het convenant getekend is, kan de vereniging samen met de korfbalvereniging en handbalvereniging gaan kijken hoe ze de anderhalve hectare gaan indelen.

Valto en Odis

Korfbalvereniging Valto wil flink gaan uitbreiden. Volgens voorzitter Marco Stolze heeft de club op het moment te weinig velden. Valto heeft nu twee buitenvelden en hoopt met de extra grond te kunnen uitbreiden naar vijf velden. Maar ook in de huidige Vreeloo-hal heeft de vereniging te weinig ruimte. Ze hoopt daarom ook een extra sporthal te kunnen aanleggen om daar 's winters te kunnen korfballen.

Hoewel Odis zelf slechts een half veld extra heeft gevraagd in het plan, draagt de handbalvereniging wel bij aan de gesprekken met de gemeente. Volgens voorzitter Rob Varekamp hebben de verenigingen een "gezamenlijk belang als sportend De Lier" en daarom spreekt ook Odis mee tijdens het overleg met de gemeente Westland. Er is kort gesproken over het idee de handbalvereniging te verplaatsen, maar volgens Varekamp is daar voorlopig nog geen sprake van. "We zijn best tevreden over ons plekje aan de Veilingweg."