Archief
WOS/Ruud de Jong

Westlandia begint competitie met minimale nederlaag

Westlandia-zondag is het nieuwe seizoen in de vierde divisie begonnen zonder punten. Poortugaal was met 2-1 te sterk voor de Naaldwijkers.

De jonge ploeg van de nieuwe trainer Maurizio Ceccucci kwam al binnen vijf minuten op achterstand en bijna direct daarna was Poortugaal dichtbij een verdubbeling van de score, maar een kopbal raakte de lat. Dit bleef de gehele tijd het wedstrijdbeeld: Poortugaal met het overwicht en de grootste kansen, maar geen doelpunten.
Hierdoor bleef Westlandia in de race. Totdat tien minuten voor tijd de thuisploeg de tweede treffer binnenschoot nadat keeper Van Leeuwen een bal losliet en de rebound werd benut.
Ondanks een aansluitingstreffer van Sergi Roeleveld, die vanaf 'randje zestien' de bal binnenschoof, begint Westlandia dus met lege handen.

Excelsior Maassluis pakt punt in Lisse

Na een nederlaag in de eerste wedstrijd had Excelsior Maassluis wat goed te maken. Op sportpark Ter Specke in Lisse kwam de Maassluise ploeg niet verder dan 1-1 tegen FC Lisse. Er had echter meer ingezeten voor Excelsior, dat de eerste helft domineerde tegen een thuisploeg die het tempo laag hield. Ondanks een aantal goede kansen stond het bij de rust 0-0.
Na de hervatting en een enorme kans voor Vincent Schippers kwam FC Lisse tegen de verhouding in op voorsprong. Via de counter werd keeper Tom Boks met een lobje verschalkt. Excelsior moest in de achtervolging en tien minuten later repareerde Bram Wennekers de schade met een kopbal die doel trof.
Ondanks de jacht op het tweede doelpunt waarbij de Maassluizers nog 'geholpen' werden met een rode kaart voor Lisse, bleef Excelsior steken op één punt.

Alle uitslagen

Tweede divisie
FC Lisse - Excelsior Maassluis 1-1 (0-0)
Bram Wennekers
Bijzonderheden: FC Lisse eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart in de 67ste minuut.

Vierde divisie
Poortugaal - Westlandia 2-1 (1-0)
Sergi Roeleveld

Trainer Maurizio Cecucci na de nederlaag:

ASWH - FC 's-Gravenzande 2-2 (1-0)
Frank Broos, Roy van Beek

Trainer Mike Jonk reageert:

ASWH - FC 's-Gravenzande WOS/Ruud de Jong

Oefenvoetbal
MSV'71 - DWO 4-1
MVV'27 - Maasdijk 1-2
Honselersdijk - Verburch 6-4
Naaldwijk - HVC'10 0-4
Lyra - Wilhelmus 2-1
KMD - PGS/Vogel 0-1
Brabantia - Velo 1-1
Westlandia (za.) - Sportclub Monster 0-1
Quintus - GDA 1-1* Quintus wint na strafschoppen

Verslaggever Leo Alleblas sprak na afloop met de nieuwe Quintus-trainer Ramon Hageraats:

Bekijk hier alle uitslagen en standen