Harry Noordhof/Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis begint nieuwe seizoen met nederlaag in extremis

Excelsior Maassluis is bij de start van het nieuwe voetbalseizoen tegen een nederlaag aangelopen. De tweededivisionist ging in eigen huis met 0-1 onderuit tegen HHC Hardenberg.

De beslissende treffer viel pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd. De bal belandde uiteindelijk via een verdediger van Excelsior Maassluis in het eigen doel. In blessuretijd had Ouanis Kellouh nog wel de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten, maar hij schoot van dichtbij op de keeper.

De wedstrijd tussen de nummers 14 en 4 van vorig seizoen begon met een minuut stilte voor de eerder deze zomer overleden Gerard van Hoeven. Vervolgens zagen de toeschouwers een spannende wedstrijd, waarin vooral de gasten de grote kansen hadden. Maar dankzij goed werk van de Maassluise verdediging en doelman Tom Boks zorgde ervoor dat de 0-0 lang op het scorebord bleef. Aan de andere kant hield de Hardenbergse doelman zijn ploeg op de been na pogingen van onder andere Dave van Delft en Pieter Langedijk.

Dat de 0-1 alsnog viel, was een flinke domper voor de ploeg van trainer Steye Jacobs, die zich vorig jaar pas op de laatste speeldag miraculeus veilig speelde.

FC 's-Gravenzande en Quintus winnen toernooi

Succes was er deze zaterdag wel voor onder andere FC 's-Gravenzande en Quintus. Beide clubs wonnen een in voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefentoernooi. 's-Gravenzande was de sterkste in Nieuwenhoorn. Nadat de mannen van trainer MIke Jonk dinsdag al na strafschoppen wonnen van Brielle, werd nu gastheer Nieuwenhoorn verslagen.

's-Gravenzande kwam via Roy van Beek in de eerste helft op voorsprong, maar bij rust keken de Westlanders tegen een 2-1 achterstand aan. Sil van Ooijen werd in de tweede helft met twee goals matchwinner. De aanvaller scoorde eerst direct na de aftrap en was vervolgens in blessuretijd op aangeven van Angelo Zwirs nogmaals trefzeker.

Op het toernooi van het Haagse Erasmus verdedigde Quintus de titel van vorig jaar met verve. Donderdag boekten de Heulenaars een zege tegen Loosduinen, zaterdag waren de groen-witten te sterk voor de thuisploeg: 1-3

Excelsior Maassluis - HHC Hardenberg 0-1 (0-0)
Bijzonderheid: vlak voor tijd maakte een Excelsior-verdediger een eigen doelpunt