Archief
WOS/Jan Cammeraat

Bestemmingsplan Langeweg als hamerstuk naar Rotterdamse raad

De plannen voor zes appartementencomplexen langs de Langeweg in Hoek van Holland kan vrijwel zeker doorgaan. In een commissievergadering in Rotterdam werd het bestemmingsplan als hamerstuk doorgeleid naar de gemeenteraad.

Als enige partij was Partij voor de Dieren tegen het bestemmingsplan. Commissielid Jaap Rozema gaf aan angst te hebben voor de negatieve invloed op de natuur. "De stikstofdepositie heeft niet alleen negatieve invloed op het nabijgelegen Roomse Duin, maar ook op Natura 2000-gebieden als Solleveld en Kapittelduinen." De fractie vindt ook dat er relatief dure woningen gebouwd worden en die dus niet bestemd zijn voor de 'modale mens'.

Pleidooi

Wethouder Chantal Zeegers pleitte in de commissievergadering voor het goedkeuren van het bestemmingsplan: "De bewoners van Hoek van Holland zijn bijzonder enthousiast over het bestemmingsplan Langeweg." Dat bleek volgens Zeegers wel uit een bewonersbijeenkomst over het onderwerp. "Het is een heel aantrekkelijke locatie met uitzicht op het water, dicht bij het dorp en de metro. Wij moeten ook projectontwikkelaars laten zien dat wij een betrouwbare overheid zijn die een afgegeven vergunning niet zal intrekken. Het is een maatschappelijk doel voor Hoek van Holland waar Hoekenezen al lang op zitten te wachten. Het is ook goed voor de roulatie van huizen c.q. de doorstoom van huizen."

Impressie van de gebouwen. Van Omme & de Groot,

Plangebied

Het bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 150 appartementen, verdeeld over maximaal zes bouwblokken, in het gebied tussen de Langeweg en Het Roomse Duin mogelijk. Het plangebied omvat een reststrook met gras en de voormalige N211 die is ontstaan na verlegging van de Langeweg aan de zuidzijde.

Het definitieve oordeel wordt in de raadsvergadering van 7 september gegeven.