Archief
WOS/Jan Cammeraat

WOS/Jan Cammeraat

Koppert Cress in race voor Nationale Ondernemersprijs

De genomineerden voor de Nationale Ondernemersprijs 2023 zijn bekend: het Monsterse Koppert Cress is uit een lijst van 110 bedrijven een van de tien kanshebbers voor de titel.

De Nationale Ondernemersprijs is een nieuwe onderscheiding voor mkb-bedrijven. De prijs is tot stand gebracht door een samenwerking tussen ADR en De Ondernemer. ADR is een samenwerkingsverband tussen het landelijke Algemeen Dagblad en veertien regionale dagbladtitels. De Ondernemer, net als ADR onderdeel van DPG Media, is een platform over en voor ondernemers.

Vakjury

Een vakjury heeft de genomineerden geselecteerd uit een lijst van 110 bedrijfsnamen, die waren voorgedragen door betrokken redacties in heel Nederland. Deze redacties hebben kennis over bedrijven in hun regio's. De jury bestaat uit Annemarie van Gaal (ondernemer en columnist), Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland), en Michiel Muller (mede-oprichter Picnic). De winnaar van de eerste editie van de Nationale Ondernemersprijs wordt bekendgemaakt op 7 september tijdens een uitreiking in de Jaarbeurs.

Onderscheidend vermogen

Niet alleen de grote variëteit aan cressen onderscheidt Koppert Cress, maar ook de nadruk op duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid. Daarnaast heeft Koppert Cress zich ingezet om duurzame innovaties te ontwikkelen en te promoten, niet alleen binnen hun eigen bedrijfsvoering, maar ook voor de bredere glastuinbouwsector. In 2022 lanceerde Koppert Cress 'Divison Q' een bedrijf om duurzame innovaties voor de gehele glastuinbouw beschikbaar te maken. Onlangs heeft Divison Q de WKO Duurzaamheid Award ontvangen.