Archief
Kees Torn via Wikimedia (CC)

'Fiets-/voetveer vaart vanaf volgende week hele dag'

Als alles volgens planning verloopt, vaart er vanaf volgende week maandag dagelijks van 06.00 tot 24.00 uur een fiets-/voetveer tussen Maassluis en Rozenburg.

Dat heeft de huidige vervoerder Damen bekendgemaakt. Sinds het faillissement van de oude exploitant AquaSwets Veren, vaart er in de avond geen veer. In plaats daarvan zijn reizigers aangewezen op bussen.

Dat is deze week dus zeer waarschijnlijk voor het laatst. "Damen streeft ernaar om vanaf 14 augustus het fiets-/voetveer, de KRVE-71, in een volledige dienstregeling van 06.00 tot 24.00 in te zetten", staat in een persbericht.

Dit jaar geen autoveer

Eerder werd al duidelijk dat reizigers tussen Maassluis en Rozenburg het dit jaar moeten doen alleen met een fiets-/voetveer. Een autoveer vaart naar verwachting op z'n vroegst op 1 januari. Damen is in onderhandeling over de aankoop van de Blankenburg, maar heeft na aankoop nog tijd nodig om de boot op te knappen. De eerder genoemde zes weken om de boot 'vaarklaar' te krijgen, blijken niet genoeg. Er zijn zo'n vier maanden nodig om de boot ook 'bedrijfszeker' te krijgen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis