Archief
WOS

WOS

Zwembad De Hoge Bomen maandag weer open na renovatie

Zwembad De Hoge Bomen is al maanden gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden. Maar na het weekend zijn bezoekers weer van harte welkom.

Op 20 maart gingen de deuren dicht voor de renovatie. En die werkzaamheden waren volgens locatiemanager Gideon van der Kaaij hard nodig. "Het zwembad stond al jaren op de nominatie om gesloopt te worden. Gelukkig is het toch behouden gebleven. Alleen als je dan jaren je huis niet verft, kom je best nog wel wat tegen", aldus Van der Kaaij.

Tegenvallers

Er waren ook wat tegenvallers te verwerken tijdens die renovatiewerkzaamheden, waardoor de heropening moest worden uitgesteld. Zo had het diepe binnenbad, dat uit 1976 stamt, wat meer aandacht nodig dan gedacht. "Dus die is helemaal opnieuw met polyester opgebouwd", vertelt Van der Kaaij. Verder is het plafond aangepakt en de glijbaan is ook gerenoveerd.

'Weer tien jaar door'

Na de renovatie moet het zwembad weer even vooruit kunnen. "De doelstelling is dat het weer voor tien jaar open kan. De nieuwe machines kunnen zelfs nog langer mee. Of het gebouw het ook houdt, dat zal de toekomst uitwijzen", aldus Van der Kaaij.

Reacties

Volgens Van der Kaaij zijn de bezoekers blij dat het zwembad bijna weer open gaat. "We krijgen heel veel reacties van mensen die het zwembad gemist hebben." De afgelopen maanden zijn de zwemlessen ondergebracht in het zwembad van De Lier. Maar ook recreanten werden doorgestuurd naar andere zwembaden. "Het heeft iets langer geduurd, maar aankomende maandag gaan we echt weer open", aldus Van der Kaaij.