Archief
WOS

WOS

Michel van Vishandel Neptunus zag zijn bus in vlammen opgaan: 'Ik moet door'

Michel Geertsema nam een jaar geleden een grote stap in zijn leven en besloot te gaan doen wat hij echt leuk vindt. Hij opende zijn eigen viswinkel, Vishandel Neptunus in Maassluis. Maar de afgelopen week kreeg hij te maken met een flinke tegenslag.

Op de Santplaet in Maassluis stond in de nacht van maandag op dinsdag kort na 03.30 uur een geparkeerde bestelbus in lichterlaaie. Het voertuig is vrijwel volledig in vlammen op gegaan. Voor de eigenaar van de bus, Michel, is het de tweede keer in een korte tijd raak. Een tijdje geleden waren namelijk de sloten van zijn haringkar dichtgelijmd. "Daar kon ik nog wel om lachen, maar die bus is wel even next level", vertelt Michel.

"Ik werd midden in de nacht wakker door de deurbel, wat al best vreemd is, want ik woon op de veertiende verdieping", gaat Michel door. "Het was de politie die me vertelde dat mijn bus in brand stond. Eerst geloofde ik ze niet maar toen ik beneden kwam, bleek het echt waar te zijn. Dat was wel even schrikken." De bus was zijn enige vervoersmiddel.

Auto geleend

Michel deed alles met de bus. Hij ging er elke ochtend mee naar Scheveningen om verse vis op te halen en bracht er zijn kinderen mee naar school. "Mijn vriendin en ik deden er alles mee, en het was ons enige vervoersmiddel." Voor nu kan Michel de auto van zijn vader lenen. Maar dat is maar een tweezitter dus hij kan er niet zijn kinderen mee van school halen.

"Daarnaast moet ik nu veel vis laten bezorgen, in plaats van dat ik het zelf ophaal. Alleen de haring en het ijs kan ik ermee halen", legt Michel uit. Bij de pakken neer gaan zitten doet Michel echter niet. "Het is natuurlijk heel vervelend, maar uiteindelijk is een bus ook vervangbaar. En daarnaast moet ik gewoon door, er moet toch ook gewerkt worden."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis