Archief
Paul Vis

Paul Vis

Handbalsters Velo starten tegen kampioen, derby tegen Quintus in oktober

De handbalvrouwen van Venéco/Velo mogen bij de start van het nieuwe seizoen in de eredivisie op 2 september direct aan de bak. De Wateringse verrassing van vorig seizoen begint met een uitwedstrijd tegen VOC in Amsterdam.

Dit blijkt uit het speelschema dat dit weekend is gepubliceerd. Een week na de openingsronde komt het Eindhovense PSV op bezoek.

Velo debuteerde vorig seizoen op het hoogste niveau en eindigde verrassend op de vierde plek. Daardoor mag de club uit Wateringen dit jaar meedoen aan de EHF European Cup. De loting daarvoor koppelde Velo onlangs aan Ankara Yenimahalle. Velo speelt op zaterdag 23 september eerst een uitwedstrijd in de Turkse hoofdstad, een week later is de return in Westland.

Relatief eenvoudige start Quintus

Competitiegenoot Quintus uit Kwintsheul is al jaren een vaste waarde in de eredivisie, maar kende door het vertrek van diverse speelsters vorig jaar een matig seizoen. Quintus eindigde uiteindelijk op plek 6.

In tegenstelling tot Velo heeft Quintus een relatief eenvoudige start tegen twee laagvliegers van vorig jaar. Eerst staat PSV-uit op het programma, daarna komt DSVD naar de Eekhouthal.

De derby Velo - Quintus staat voor het eerst op het programma op zaterdag 28 oktober. Quintus - Velo wordt gespeeld op zaterdag 10 februari.

Ere- en eerste divisie

Dit weekend zijn de programma's bekend gemaakt voor de ploegen in de ere- en eerste divisie bij de mannen en vrouwen. Dat betekent dat vijf ploegen uit onze regio weten waar ze aan toe zijn. Een overzicht van de eerste drie wedstrijden per ploeg.

Eredivisie mannen
2 september: Quintus - PSV
9 september: Feyenoord - Quintus
16 september: Quintus - EHC

Eredivisie vrouwen
2 september: PSV - Quintus en VOC - Velo
9 september: Quintus - DSVD en Velo - PSV
16 september: Volendam - Quintus en DSVD - Velo

Eerste divisie mannen
2 september: Gemini Voerendaal - Quintus 2
10 september: Quintus 2 - DWS
17 september: E&O 2 - Quintus 2

Eerste divisie vrouwen
3 september: Quintus 2 - Meos
9 september: Westsite - Quintus 2
16 september: Kwiek 2 - Quintus 2

Drie Westlandse ploegen in tweede divisie

De tweede divisie bij de vrouwen kan dit seizoen interessant zijn voor de Westlandse handballiefhebber. In die poule vind je naast Quintus 3 en WPK/Westlandia nu ook het gepromoveerde Verburch.

In de hoofdklasse mannen spelen Dios uit Den Hoorn en WPK/Westlandia opnieuw tegen elkaar.

Ook derby's in beker

Vorige week is ook geloot voor de bekercompetitie. Dat leverde de volgende wedstrijden op:

Vrouwen
WPK/Westlandia - Verburch
Velo 3 - Quintus 2

Mannen
WPK/Westlandia - Hercules 2