Archief
Ingezonden foto

Ingezonden foto

Bever gespot in de regio: 'Dit is uniek'

Er zijn één of meerdere bevers actief in onze regio. Een visser in Maassluis heeft het knaagdier gezien en op film vastgelegd. In Westland wijzen knaagsporen op de aanwezigheid van de bever.

"Een kennis van mij stond te vissen bij Maassluis langs de Waterweg en dacht een zeehond te zien. Maar het bleek een bever te zijn", mailt een inwoner van Maassluis aan de WOS. Op de videobeelden die hij meestuurt, is de bever inderdaad zwemmend te zien in de buurt van de camperplaatsen bij de haven van Maassluis. Later klimt het dier de kant op.

Ook in Westland is een bever gezien. De muskusrattenvanger van Westland en Midden-Delfland plaatste vorige week op sociale media al foto's van afgeknaagde takken. Natuurexpert Heleen Verduijn heeft bij hem nagevraagd of hij zeker weet dat het hier gaat om een bever en daarop is bevestigend gereageerd. Volgens Verduijn is het voor het eerst dat er op deze plek een bever wordt gespot. "Dit is uniek."

Zweth

In 2020 werd er voor het eerst in 200 jaar een bever gespot in Midden-Delfland. Een inwoner van de buurtschap Zweth zag het dier en filmde het. "Het is enorm lastig voor de bever om Midden-Delfland te bereiken", meldde de boswachter toen aan de WOS. "Denk aan alle barrières zoals infrastructuur, tunnels, viaducten, beschoeiingen. Ook verplaatst de bever zich het liefste door het water, wat nog extra obstakels met zich meebrengt."

Tip ons!

Dit bericht is tot stand gekomen dankzij een tip. Deel ook jouw nieuws met ons! Bel met 0174-420893, mail naar nieuws@wos.nl of stuur een appje naar 06 - 5758 9278.

Waarnemingen

De bever is in 1988 in ons land uitgezet omdat het was uitgestorven, sindsdien wordt het dier op steeds meer plekken in ons land gespot. Op het platform Waarnemingen.nl is vorige week melding gemaakt van waarnemingen in onder andere Dordrecht, Den Bommel, Ridderkerk, Papendrecht en Rhoon.