Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Bram Chardon opnieuw Nederlands kampioen

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Paardensport - Bram Chardon is voor de tweede keer in zijn carrière Nederlands kampioen vierspannen geworden. De menner uit Den Hoorn greep de nationale titel in Beekbergen, waar hij vorig jaar ook al zijn eerste kampioenschap vierde. De wedstrijd in Gelderland maakte ook onderdeel uit van de wereldbekercyclus. In het internationale klassement eindigde de Australiër Boyd Exell bovenaan, voor Chardon.

Zaterdag

Wielrennen - Het Wielerspektakel van Naaldwijk heeft na Lorena Wiebes opnieuw een grote naam gestrikt. Femke Markus (SD Worx) staat op dinsdag 15 augustus aan de start in de Anjerlaan.

Vrijdag

Atletiek - Dit weekeinde komen zeven atleten uit onze regio in actie tijdens de NK Atletiek in Breda. Het gaat om Ruben en Yannick Rolvink (beiden discuswerpen en kogelstoten), Bram van Druten (1.500 meter), Anna Lusthof (hinkstapspringen), Joris Persoon (400 meter framerunning), Fleurine van Beek (polsstokhoogspringen) en Luna Pedemonte (speerwerpen). De wedstrijden zijn van vrijdagmiddag tot en met zondagavond.

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus staat vrijdag in de halve finales van het WTA-tennistoernooi in Hamburg. De 32-jarige speelster uit Monster kende in Duitsland weinig moeite met thuisspeelster Eva Lys: 6-2 en 6-2. Rus, die nu virtueel de 52ste plaats op de wereldranglijst bezet, treft vrijdag in Daria Saville (Australië) de nummer 225 van de wereld.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus heeft de kwartfinales bereikt op het WTA-toernooi in Hamburg. De 32-jarige Monsterse was in Duitsland in drie sets te sterk voor de Argentijnse Nadia Podorska: 6-3, 3-6 en 7-5. Rus speelt donderdag tegen Eva Lys uit Duitsland.

Dinsdag

Tennis - Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Duitse Hamburg. De 32-jarige speelster uit Monster rekende in drie sets af met de Russin Marina Timofejeva: 6-2, 4-6 en 6-1. De tegenstander van Rus debuteerde vorige week op het hoogste niveau en won toen direct het toernooi in Boedapest. Rus bereikte maandag haar hoogste notering ooit op de wereldranglijst.

Voetbal - Evan Rottier heeft zijn contract bij FC Eindhoven met één seizoen verlengd. De 21-jarige aanvaller uit Maassluis staat nu tot medio 2025 onder contract bij de Brabantse eerstedivisionist. Rottier speelt sinds vorig seizoen voor Eindhoven, hij kwam tot acht goals in 39 wedstrijden.

Rugby - RC Hoek van Holland heeft vandaag drie nieuwe spelers gepresenteerd. De 26-jarige Australiër Ben Costley komt over uit de competitie in Nieuw-Zeeland. Nederlanders Kaj Verhoorn (19) en Guus Henkes (18) versterken de Hoekse ereklasser eveneens.

Wielrennen - Maandagavond is er geloot voor de Sprintcup van de Profronde Westland. Voorafgaand aan de echte koers nemen vijf koppels het tegen elkaar op om de snelste tijd te noteren. De volgende renners zijn aan elkaar gekoppeld:

  • Wout Pouls en Cees Bol;
  • Kjeld Nuis en Danny van Poppel;
  • Antwan Tolhoek en Dylan van Baarle;
  • Elmar Reinders en Ramon Sinkeldam;
  • Jordi Meeus en Martijn Tusveld.

De Profronde Westland is donderdag. De Sprintcup begint om 18.00 uur, om 19.30 uur start de echte wedstrijd.

Maandag

Wielrennen - Lorena Wiebes staat op dinsdag 15 augustus aan de start van het Wielerspektakel in Naaldwijk. De Europees kampioene wielrennen is de eerste naam die door de organisatie is vrijgegeven. Het wielercomité richt zich dit jaar op vrouwelijke profs.

Voetbal - Marius van Mil keert terug bij zijn oude club Excelsior Maassluis. De 21-jarige aanvaller uit Den Hoorn verliet sportpark Dijkpolder twee jaar geleden voor een profavontuur bij ADO Den Haag, maar dat liep door blessureleed en grote concurrentie uiteindelijk op niets uit. "In de periode dat ik bij ADO Den Haag onder contract stond ben ik nog verschillende wedstrijden komen bezoeken en heb ik tevens altijd contact met de mensen bij de club gehouden. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om vanaf dit seizoen weer in het rood-wit-blauwe-shirt te mogen spelen", zegt Van Mil.

Wielrennen - Een opvallende naam in het deelnemersveld van de Profronde Westland. Schaatser Kjeld Nuis doet donderdag mee in Wateringen. Nuis is drievoudig olympisch kampioen schaatsen. Hij beschikt ook over een proflicentie als wielrenner.