Archief
WOS

Vakantie aan de kust: 'Strand is altijd lekker, weer of geen weer'

Mensen die nu zomervakantie hebben, zullen deze donderdag flink balen van het weer: regen en wind. Maar wie een vakantiehuisje op het Hoekse strand heeft geboekt, heeft het echt slecht. Of toch niet?

Een Nederlandse toerist kan wel genieten. "Wij vinden het strand altijd lekker, weer of geen weer. Het is nooit hetzelfde, het strand is iedere dag anders. En het leeft." Al had hij het leuker gevonden als hij op een handdoekje van de zon had kunnen genieten. "Dat zou een cadeautje zijn. Maar de vrijheid, het uitzicht, het geluid en de wind, daar genieten we van. Als het zonnetje schijnt, is het extra."

"Het is zoals altijd in Nederland, we hebben nog nooit mooi weer gehad. Het is net Engeland, maar dan zonder het eiland", grapt een Duitse toerist. "Kom op, het was een prachtige week. Het was zonnig strandweer. Mijn gezicht is nog rood van gisteren. En vandaag is het wat het is."

Tekst gaat verder onder de video.

Twee jongens uit België zijn vanwege het weer speciaal naar Nederland gekomen. "Maar dat is vooral omdat de golfcondities vandaag heel goed waren", zegt de surfer. "Als je dan toch nat wordt in het water, kan een beetje regen geen kwaad."

"Goed weer is altijd mooi meegenomen als je gaat surfen", vult zijn maat aan. "Maar we zijn van Nederland wel slecht weer gewend. Het surfseizoen is grotendeels in de winter. Dan is er altijd wind, regen of sneeuw."