Archief

Shanon (24) schreef kinderboek: 'Tweede boek ligt al klaar'

Shanon van Spronsen uit Naaldwijk bracht onlangs haar eerste boek uit: 'De avonturen van Lucas en zijn hondenvriend Flip'. Voor de 24-jarige medewerkster in de kinderopvang smaakt het naar meer. Een tweede boek is al in de maak.

"Ik was eigenlijk bezig met gedichten schrijven. Die stuurde ik dan naar vrienden en familie. Maar ik wilde eigenlijk iets doen waar ik iets mee kon en ik merkte dat dat met gedichten lastig was", vertelt Van Spronsen in De WOS van 4 tot 6. "Aangezien ik in de kinderopvang werk, leek het me erg leuk om een kinderboek te gaan maken. Dus toen ben ik begonnen met verhalen bedenken en opschrijven en die verhalen werden steeds langer."

De schrijfster haalt de inspiratie uit haar eigen ervaringen. Als pedagogisch medewerker kent zij de belevingswereld van kinderen als geen ander. "Het verhaal kwam zomaar in me op. Ik vond het leuk om een dier toe te voegen aan het verhaal, want kinderen vinden dieren nou eenmaal geweldig. Het leek me leuk om momenten te beschrijven die kinderen herkennen of eventueel kunnen naspelen." In het verhaal beleven Lucas en Flip van alles: ze spelen in de speeltuin, gaan naar oma, gaan samen naar de bakker en nog veel meer.

Van Spronsen heeft de smaak van het schrijven inmiddels flink te pakken: "Ja eigenlijk wel, het tweede boek ligt al klaar", zegt ze. Een klein tipje van de sluier? "In principe is het hoofdpersonage hetzelfde: Lucas. Het hondje is nu weg, het gaat nu over zijn vrienden en wat zij voor het eerst doen: naar school, voetbaltraining."

Zijn er nog meer ideeën voor verhalen over Lucas? "Nu nog niet, maar het lijkt me wel heel leuk om hiermee verder te gaan."

Beluister het hele gesprek met Shanon van Spronsen:

In het WOS-radioprogramma De WOS van 4 tot 6 spreken we de komende weken met verschillende schrijvers uit de regio. Waarover schrijven ze en wat houdt hen verder bezig?