Archief
WOS

Wat willen Westlanders dat er wel of niet aan de kust gebeurt?

De gemeente Westland houdt een internetenquête onder het publiek over de wensen die er bestaan over de kust.

Wethouder Anko Goudswaard is momenteel met zijn ambtenaren bezig met de opstelling van een nieuwe kustvisie, die nog dit jaar aan de gemeenteraad moet worden gepresenteerd. Graag willen zij de opvattingen van het publiek betrekken bij de opstelling van die visie.

De enquête bestaat uit een reeks uiteenlopende vragen. Wat vinden de Westlanders bijvoorbeeld van het toerisme aan de kust? Willen zij uitbreiding zien of niet? Hoe veilig voelen de Westlanders zich op het strand? Hebben zij behoefte aan bewaakte fietsenstallingen bij strandopgangen? Zijn zij bereid daarvoor te betalen, en zo ja, hoeveel?

Horeca

Een ander aspect: vinden de strandbezoekers dat er voldoende horeca op het strand is? Er zijn nu twee jaarrondstrandpaviljoens. Zouden dat er meer moeten worden? Vinden de burgers dat er genoeg recreatiemogelijkheden en evenementen op het strand zijn? Ofwillen zij bijvoorbeeld dat er meer gedeeltes van strand en duinen afgesloten zouden moeten worden ten bate van natuurontwikkeling?

Ook wordt de opvatting gepeild ten aanzien van de faciliteiten op het strand, zoals toiletten, zonnebrandpalen en speeltoestellen.

De enquête is te bereiken via deze pagina op de gemeentelijke website.