Archief
Privéfoto

Kevin en zijn gezin kregen op vakantie in Italië grote hagelstenen op hun dak

Samen met zijn gezin zat Kevin Mallie uit Maassluis op een terrasje bij het Italiaanse Gardameer. Ze genoten van de vakantie. Tot het weer plotsklaps omsloeg en hagelstenen zo groot als tennisballen de auto waar ze naartoe vluchtten bekogelden.

"Het leek wel alsof er een mitrailleur werd leeggeschoten", zegt hij een dag later tegen mediapartner Rijnmond. Iedereen was aan het gillen, geeft Kevin aan. Zijn kinderen zijn nog jong, acht en elf jaar. "Mijn jongste dochter hoorde ik vannacht praten in haar slaap. 'Ik ben bang, ik ben bang', zei ze. Ze zijn er dus nog wel mee bezig."

Butsen en deuken

De auto van het gezin zit vol butsen, deuken en de ruiten zijn kapot. Op foto's is te zien dat er grote barsten en sterren in de voorruit zitten. Een klein ruitje naast de achterbank is er helemaal uit geslagen. Naar huis met deze auto is onmogelijk. "Die is total loss."

Hagelsteen sloeg grote ster in de voorruit van Kevin Mallies auto. Privéfoto

Kevin hoopt dat hij via de verzekering vervangend vervoer aangeboden krijgt. De ruiten vervangen gaat sowieso niet lukken in de twee weken dat hij nog bij het Gardameer kampeert. "Er is hier geen raam meer te krijgen. De wachttijd is vier weken. Zelf vind ik dat geen probleem, maar de vraag is wat mijn baas ervan vindt als ik hier zo lang blijf, haha."

De rest van de vakantie gaan Kevin en zijn gezin ondanks alles toch gewoon lekker genieten. "Misschien dat er vanavond nog een hagelbui valt, daarna wordt het rustiger."

Camping veranderd in rampgebied

De camping helpt alle gedupeerde vakantiegangers met hun vragen. Maar voor nu wil hij de leiding niet teveel lastig vallen. "Er zijn ook mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht." Dat is hem, zijn vrouw en de kinderen bespaard gebleven. "Gelukkig gaat het bij ons alleen om materiaalschade."

De camping is afgesloten voor nieuwe toeristen. "Het ziet eruit als een rampgebied, alles is kapot."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis