Archief
Gemeente Westland

Gemeente Westland

Wateringse Herenstraat half jaar dicht

De Herenstraat in Wateringen gaat vanaf januari 2024 ruim een half jaar dicht voor het doorgaande verkeer. Ook het Wateringse deel van het Oosteinde is dan afgesloten.

Van januari tot oktober wordt er tussen Het Tolland en de Druivenlaan gewerkt aan de reconstructie van deze verkeersader tussen Den Haag en Westland. Ook zijn er werkzaamheden aan een deel van het Waterpark en de Julialaan. Eind dit jaar zal volgens de gemeente de lokale bereikbaarheid afgestemd worden met de betrokkenen.

Tot en met juli 2024 is de Herenstraat-Oosteinde dus afgesloten voor doorgaand verkeer. Woningen, winkels en bedrijven blijven volgens de gemeente bereikbaar voor voetgangers, bestemmingsverkeer en bevoorrading. Woonzorgcentrum De Ark en de kerk St. Jan de Doper blijven bereikbaar met de auto. De herinrichting van het winkelgedeelte van de Herenstraat en de kruising met het Plein behoren niet tot het project. Deze aanpassingen worden betrokken in de ontwikkelingen van Wateringen-Centrum.

De fractie van GemeenteBelang Westland wil van het college van B en W weten of de afsluiting gezien de impact ervan wel onoverkomelijk is. Verder wordt gevraagd welke omleidingsroutes worden ingesteld, en of de nu afgesloten Ambachtsweg dan wordt opengesteld om de Noordweg en de Poeldijkseweg te ontlasten. Ook wordt gevraagd of bekeken is wat de gevolgen zijn als tijdens de werkzaamheden slechts één rijbaan wordt afgesloten.