Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Ook Eenkhoorn en Reinders donderdag in Wateringen

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Vrijdag

Wielrennen - Pascal Eenkhoorn (Lotto Dstny) en Elmar Reinders (Jayco Alula) zijn toegevoegd aan de deelnemerslijst van de Profronde Westland. Dat is vrijdag bekendgemaakt door de organisatie van het wielerfeest in Wateringen. Eenkhoorn was donderdag in de Tour de France dé smaakmaker in de etappe waarin hij uiteindelijk de sprintwinst moest laten aan de Deen Kasper Asgreen. Reinders maakt zijn debuut in de Tour en is ploeggenoot van topsprinter Dylan Groenewegen.

Donderdag

Wielrennen - Wout Poels, de winnaar van de vijftiende etappe van deze editie van de Tour de France, komt naar Wateringen. De organisatie van de Profronde Westland is dolblij: "Hopelijk is hij er klaar voor om dit door te zetten en zich van zijn allerbeste kant te laten zien in Wateringen. Wij kunnen niet wachten om hem te ontvangen aan de start."

Woensdag

Darts - Westlandse darter Dirk van Duijvenbode blijft bij de laatste zestien steken in het World Matchplay in het Engelse Blackpool. Van Duijvenbode verloor woensdagavond na verlening met 14-12 in een zinderende partij tegen de Engelsman Luke Humphries. Met Van Duijvenbode is ook de laatste Nederlander in het toernooi uitgeschakeld.

Dinsdag

Wielrennen - Ook Dylan van Baarle (Jumbo-Visma) en Cees Bol (Astana) zijn volgende week donderdag van de partij in de Profronde Westland in Wateringen. Van Baarle, Nederlands kampioen op de weg, werd vorig jaar winnaar van die jaarlijkse wielerdag in Wateringen, toen nog rijdend in het shirt van Ineos Grenadiers. Cees Bol, voorheen bekend als sprinter bij DSM, rijdt momenteel - net als Van Baarle - in de Tour de France.

Maandag

Tennis - Arantxa Rus is vandaag op de nieuwe wereldranglijst naar de 62ste plaats gestegen. Dat heeft de uit Monster afkomstige tennisster te danken aan haar overwinning, zondag, in de finale van het WTA 125-toernooi in het Franse Contrexéville op de Russische Anastasia Pavlyuchenkova (6-3, 6-3). Het was haar tweede toernooizege op rij na de winst vorige week in Den Haag. Rus stond in haar carrière pas één keer hoger op de wereldranglijst. In 2012 was ze de nummer 61 van de wereld.

Zondag

Darts -Darter Dirk van Duijvenbode is door naar de tweede ronde van het prestigieuze World Matchplay in Blackpool Engeland. De 's-Gravenzander won in een spectaculaire en spannende partij met 12-10 van de Belg Kim Huybrechts. Van Duijvenbode ontmoet in de tweede ronde de in topvorm verkerende Luke Humphries. Dat wordt dan een replay van de finale van de European Darts Matchplay twee weken geleden.