Archief
WOS

WOS

Waterpop in opbouw: 'We zijn met 450 vrijwilligers'

Aankomend weekend is het weer tijd voor Waterpop. Het gratis festival in het Hofpark in Wateringen is momenteel in opbouw.

"Het podium staat al", vertelt Kevin Hendriks van de organisatie. "Iedereen is weer helemaal enthousiast aan de gang."

Ieder jaar komt er weer veel publiek op het festival af. "Ik denk dat het elk jaar een grote verrassing is, zeker muzikaal. We zijn ook een festival voor het hele gezin. En we zijn met 450 vrijwilligers die elk jaar keihard werken om alles voor elkaar te krijgen. Die vertellen ook weer enthousiast over het festival. Als zoveel mensen er enthousiast over vertellen, blijven de mensen wel komen", aldus Hendriks.

Tekst gaat verder onder de video.

Opkomende bands

Niet alleen het publiek komt hier graag naartoe. Ook opkomende bands staan graag op het podium van Waterpop. "We krijgen ook mooie complimenten dat we niet onderdoen aan festivals als Pinkpop of Rock Werchter. Vooral als het gaat om ontvangst, geluid en organisatie.", vertelt Hendriks. Volgens hem heeft het festival dat te danken aan alle vrijwilligers. "Iedereen is hier vrijwillig. Dus iedereen vindt het gewoon leuk om te doen.

Gratis entree

Volgens de organisatie is Waterpop het oudste gratis festival van Nederland. In tijden waar alles duurder wordt, lijkt het voor een buitenstaander lastig om een festival nog gratis te organiseren. Voor een verklaring wijst Hendriks ook hier naar de 450 vrijwilligers. "En natuurlijk heel veel sponsoren. Ik denk dat als wij de sponsoren en de vrijwilligers vast weten te houden, wij dit nog heel lang vol kunnen houden.

Waterpop wordt georganiseerd op 21 en 22 juli in het Hofpark in Wateringen.