Archief
WOS

Nieuwe hondenuitlaatplaatsen in 's-Gravenzande, Monster en De Lier

De gemeente Westland heeft drie nieuwe hondenuitlaatplaatsen aangewezen, zo blijkt uit de beantwoording van vragen van de fractie Westland Verstandig.

De nieuwe hondenuitlaatlocaties zijn:
* 's-Gravenzande, wijk Dijckerwaal – Porseleinvlinder;
* Monster, achterzijde begraafplaats – tussen Jan Steenstraat en Molenweg – Bronckhorst;
* De Lier, Lierwatering tussen Parklaan en Lierweg.

De drie locaties worden binnenkort ingericht, meldt wethouder Michiel Ferwerda. Het inrichten bestaat uit het plaatsen van een afvalbak met een hondenpoepzakjesdispenser en een bord met informatie over het losloopgebied.
De afvalbakken en hondenpoepzakjesdispensers komen eind deze maand. De borden met informatie over de loslooplocatie zijn besteld.

De wethouder meldt verder, dat de direct omwonenden een informatiebrief hebben ontvangen en dat de gemeente nog verkent welke locaties op langere termijn ook geschikt zijn als hondenuitlaatplek.

Aanvulling: Vanuit de burgerij is opgemerkt dat de uitlaatplaats in Monster eigenlijk niet nieuw is. Reactie van de gemeente Westland: "We hebben gekeken naar geschikte locaties voor hondenuitlaatvelden. Deze kwam daarbij ook naar voren. Dit veld is nu ook geformaliseerd als hondenuitlaatplek en wordt voorzien van een informatiebord en dispenser."