Archief
SignBiblio

SignBiblio

De Westlandse VVD twijfelt over juistheid veiligheidscijfers gemeente Westland

De gemeente Westland stelt in het jaarverslag over 2022 dat Westland veiliger is geworden, omdat er ‘slechts’ 115 keer aangifte van winkeldiefstal is gedaan. Deze cijfers zouden echter een foutief beeld geven, zegt De Westlandse VVD fractievoorzitter Guus Bakker dinsdag op WOS Radio.

"Uiteindelijk maak je beleid op basis van de cijfers die je van de politie krijgt. De eerste vraag is dan: 'Kloppen die cijfers wel?' Als er bijvoorbeeld geen aangifte wordt gedaan, zijn de feiten dan wel juist?", vraagt Bakker zich af.
De Westlandse VVD heeft één onderdeel - winkeldiefstal - onderzocht. "De rapportage gaat uiteraard veel breder, zoals overvallen. Van dat laatste wordt zeker aangifte gedaan. Maar vooral als het gaat om winkeldiefstal, twijfel ik of de juiste cijfers gebruikt worden", aldus Bakker.

Op de vraag of daar wel voldoende aangifte wordt gedaan antwoordt Bakker. "Het rapport spreekt over 115 winkeldiefstallen. Maar een winkelier liet in een gesprek met ons weten dat er in zijn supermarkt minstens drie keer per dag wordt gestolen. Dan kan je op je vingers nagaan dat het cijfer van het aantal winkeldiefstallen niet klopt."

Beluister het hele gesprek met Guus Bakker:

Categorieen:
Nieuws 112 Algemeen Westland