Archief
's-Heeren Loo

Snoezelen op Het Westerhonk

Woonzorgpark Het Westerhonk in Monster heeft zijn eigen snoezelkamer. Snoezelen is een vorm van belevingsgerichte zorg. Het sluit aan bij de belevingswereld en gevoelens van de cliënt en prikkelt alle zingtuigen.

Bij snoezelen wordt gebruik gemaakt van geluid, licht, reuk en tast. Het doel is ontspanning, het bevorderen van prettige gevoelens of verminderen van onprettige gevoelens zoals angst, stress, boosheid.

Jolanda Boon, persoonlijk begeleider bij zorginstelling 's Heeren Loo: "De kamer is echt heel mooi geworden. Precies zoals we het ons hadden voorgesteld. Eigenlijk zelfs nog mooier. Naast een trilwaterbed beschikt de kamer ook over een grote lig-/zitzak, een ballenbak, muziekboom, sfeerverlichting en zachte knuffeldieren. De bewoners, cliënten met een zeer ernstig verstandelijke meervoudige beperking, kunnen vanaf nu alle dagen genieten van fantasievolle belevenissen."

Voor begeleiders is snoezelen volgens Boon een waardevol hulpmiddel om echt contact te maken én een vertrouwensband op te bouwen. "De zorgprofessionals en bewoners zijn dankbaar voor ieders steun aan dit project. Met speciale dank voor: ouders, Vrienden van Het Westerhonk, Hervormde gemeente Ter Heijde aan Zee en de bedrijven Aavezaat en Nature's Pride."