Archief

Naaldwijkse Wilma speelt in Belgische tv-serie Nonkels

Naaldwijk is een filmster rijker. Naaktkat Wilma mag zich namelijk opmaken voor haar acteerdebuut in de Belgische tv-serie Nonkels.

Claudia van den Berg heeft maar liefst drie naaktkatten in huis. "Van mijn ex-man mocht ik nooit naaktkatten", verklaart de Naaldwijkse. Dat waren dan ook de eerste dieren die ze in huis haalde na de scheiding. Van den Berg merkt dat mensen de dieren vaak lelijk vinden. Maar zelf vindt ze van niet. "Ik vind ze zo leuk. Ze zijn ontzettend lief en aanhankelijk."

Naaktkat Wilma

Wilma

Maar voor Wilma gaat het leven binnenkort dus veranderen. "Ik ben lid van de naaktkatvereniging", vertelt van den Berg. "Daar werd een oproep gedaan door een castingbureau. Ze zochten een naaktkat voor een tv-serie." Er kwamen volgens van den Berg vervolgens honderden inschrijvingen binnen. Nadat er twintig naaktkatten over waren gebleven, werd Wilma uitgekozen.

Dat betekent dat Wilma en haar baasje in augustus voor tien afleveringen naar België mogen rijden voor opnames. Het is het tweede seizoen van de comedyserie Nonkels, dat volgens van den Berg populair is in België. "Er hangen al posters in heel België met Wilma erop. Ze wordt straks de nieuwe Samson", vertelt ze lachend.