Archief
Stichting Monstersche Sluis

Stichting Monstersche Sluis

Stichting Monstersche Sluis krijgt schade vergoed

Het transportbedrijf dat vorig jaar met een dieplader schade veroorzaakte aan het gewelf van de Monstersche Sluis, moet deze schade volledig vergoeden.

Dit heeft de kantonrechter in Utrecht bepaald. Behalve het schadebedrag van ruim 17.000 euro is het transportbedrijf ook veroordeeld tot het betalen van proces- en incassokosten.

Op 17 augustus vorig jaar parkeerde een chauffeur van transportbedrijf Brouwer uit Nieuwegein zijn dieplader met daarop een boorkraan op het gewelf van de sluis. De boorkraan was nodig voor de nieuwbouw van het appartementencomplex De Rede aan de Noorddijk/Geerkade. Volgens de Stichting Monstersche Sluis heeft het parkeren, dat twintig minuten duurde, gezorgd voor nieuwe scheuren in het gewelf en vergroting van al bestaande scheuren.

De stichting had een procedure tegen het transportbedrijf aangespannen, omdat deze de verantwoordelijkheid van de schade niet erkende. Al jaren is er bij een gewelf een inrijverbod voor alle voertuigen, met uitzondering van fietsen. De rechter vond dat de chauffeur niet alleen dat verkeersbord had genegeerd, maar ook dat het bedrijf geen andere locatie voor aflevering van de kraan met de opdrachtgever had geregeld. Ook de argumenten dat niet het hele gewicht van dieplader plus kraan op het gewelf rustte en de nieuwe scheuren wellicht later waren ontstaan, werden door de rechtbank van tafel geveegd.

De stichting is blij met de uitspraak van de rechter. De reparatie van de scheurvorming is begin dit jaar al op eigen initiatief van de stichting uitgevoerd. Dit om verdere schade te voorkomen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis