Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Wielrenner Menno Huising in selectie WK Glasgow

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Donderdag

Wielrennen - De Wateringse wielrenner Menno Huising (19) is geselecteerd voor het Nederlands wegteam op het wereldkampioenschap 'Onder 23 jaar' dat op 12 augustus in het Schotse Glasgow wordt verreden. Huising maakt momenteel deel uit van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. Hij heeft onlangs een driejarig contract ondertekend voor de hoofdmacht van Jumbo-Visma, met ingang van 2025.

Maandag

Karten - Rosanne den Drijver (14) uit Naaldwijk deed afgelopen weekeinde mee aan de vijfde ronde van de GK4 kartseries, in het Duitse Kerpen. Startend vanaf de 10e positie wist zij zich in de eerste sprintrace naar de 4e positie te rijden, waarna zij zelfs als eerste finishte in de tweede. In de finale viel Rosanne uit, nadat er tijdens hevige regenval water in de carburateur was gekomen. Zij had al wel de snelste raceronde op haar naam gezet. De volgende race is in het weekend van 28 juli in het Belgische Genk.

Autosport - De Westlandse autocoureur Ricardo van der Ende en zijn Belgische teammaat Benjamin Lessennes staan nu aan de leiding in de strijd om het FFSA GT4-kampioenschap. Ook op het 'old school'-circuit in Val de Vienne (Frankrijk) stonden het afgelopen weekeinde 42 auto's aan de start. Beide races werden gewonnen door de Nederlands/Belgische combinatie. De eerstvolgende race is in het weekeinde van 23-24 september op het circuit van Ledenon.