Archief

De 'vergeten' Willem van Hooffstraat

De afsluiting van de Willem van Hooffstraat in Naaldwijk duurt nog meer dan twee maanden, tot en met 29 september. Dat blijkt uit het overzicht van 'Bereikbaar Westland'.

De Willem van Hooffstraat ligt tussen winkelcentrum De Tuinen en de Jumbo Foodmarkt. Er moeten aan en rondom deze (doodlopende) straat nog diverse werkzaamheden worden uitgevoerd, maar voor passanten wekt deze 'tussendoorweg' al geruime tijd de indruk een vergeten gebied te zijn. In het gedeelte aan de kant van de Patijnenburg staan nog bouwhekken en liggen er hoopjes straatstenen. Overigens zijn de wit-rode afzethekken halverwege de straat verdwenen. Waarop is het wachten?

Welke afspraken?

De raadsfractie van Westland Verstandig heeft deze week schriftelijke vragen bij het college van B en W van Westland ingediend "inzake slordige en chaotische toestand rond Jumbo Naaldwijk op openbaar gebied".
De partij wijst er op, dat de supermarkt "toch al heel veel maanden geleden" is geopend en de werkzaamheden heeft afgerond. "Waarom komt de gemeente zelf niet tot actie in een situatie als deze en welke afspraken heeft de gemeente met de ontwikkelaar gemaakt?", vraagt Westland Verstandig.

'Dagelijks veel last van'

Bij Jumbo Koornneef zijn ze niet blij met deze 'zwarte piet'. De supermarktorganisatie reageert als volgt: "Dat het straatwerk naast onze winkel nog steeds niet is afgerond, betreuren wij ten zeerste. Onze klanten, leveranciers, medewerkers en alle omwonenden hebben hier dagelijks veel last van en dat willen wij al lange tijd opgelost hebben."

Jumbo Koornneef vervolgt: "Er hebben al verschillende gesprekken met de gemeente hierover plaatsgevonden. Zij hebben laten weten dat één van de oorzaken dat het straatwerk nog niet is afgerond, te maken heeft met de bemoeienis van winkelcentrum De Tuinen."

Bij zowel de gemeente als de uitvoerder is de vraag voorgelegd welke werkzaamheden er nog moeten worden uitgevoerd. Wordt dus vervolgd.