Archief
MediaTV

MediaTV

Volledig roze containerschip vaart langs Hoek van Holland

Nee, dit is geen stunt voor de nieuwe Barbie-film, maar een nieuw volledig roze containerschip. De One Innovation, zoals het schip heet, is dinsdagochtend langs Hoek van Holland gevaren. Nu ligt het schip aan een kade in de Prinses Amaliahaven op de Tweede Maasvlakte.

Het is de eerste reis voor het schip uit Japan. Voor die gelegenheid is het ook grotendeels geladen met roze containers. De scheepsbouwer droeg het megaschip begin vorige maand over aan rederij Ocean Network Express (ONE). Het schip heeft plek voor ruim 24.000 standaardcontainers en is daarmee een van de grootste ter wereld.

Rob Oosterlee

De ONE Innovation is ontworpen om zo weinig mogelijk brandstof te verbruiken en zo min mogelijk schadelijke gassen uit te stoten. De internationale zeevaart is verantwoordelijk voor circa 3 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen, ongeveer evenveel als de luchtvaart. De Europese Unie eist dat de maritieme sector zo snel als mogelijk een begin maakt met het afbouwen van zijn uitstoot, om in 2050 uit te komen op een vermindering met 90 procent.

Het schip ligt nu nog twee dagen voor anker, waarna het weer langs Hoek van Holland zal varen om naar de volgende bestemming te gaan: Hamburg.

Rob Oosterlee