Archief

Bewoners Lijnbaan beraden zich over bouwplan Noordvliet

Ondanks meerdere gesprekken tussen de groep Bewoners Lijnbaan en projectontwikkelaar H2M van het Maassluise woningbouwproject Noordvliet, zijn de partijen het niet eens kunnen worden over aanpassingen in het plan.

In het laatste gesprek werd duidelijk dat de standpunten nog te ver uit elkaar liggen. Dat schrijft Bewoners Lijnbaan in een brief van 7 juli aan de ontwikkelaar van het bouwproject.
"Jullie gaven in het gesprek aan dat er naast de eerder aangeboden wijzigingen geen verdere tegemoetkomingen meer mogelijk zijn. En voorts dat bij geen akkoord van de kant van de bewoners, het oorspronkelijke plan, zonder de aangeboden aanpassingen zal worden ingediend", is er aan toegevoegd.

Direct na een gesprek op 30 juni kwam volgens Bewoners Lijnbaan het volgende e-mailbericht van wethouder Sjoerd Kuiper over de status van het overleg met projectontwikkelaar H2M: "Het is jammer dat u geen overeenstemming heeft bereikt met de ontwikkelaar. Ik vraag u en de ontwikkelaar nog een laatste maal om er samen uit te komen en anders gaat het proces verder in september."

Complexe situatie

Inmiddels is er afgelopen week verder overleg geweest tussen de bewoners van de Lijnbaan en de projectontwikkelaar, waarbij het laatste aanbod nogmaals is besproken, alsmede de strekking van het telefonisch overleg van 30 juni.
"Voor ons als bewoners van de Lijnbaan is nu een complexe situatie ontstaan, waarbij verder beraad nodig is om op een juiste en zakelijke manier te kunnen reageren. Uiteraard zullen we dat voor 1 september doen, om tegemoet te komen aan het verzoek van de wethouder. In de tussentijd blijven we volledig open staan voor verder overleg met de ontwikkelaar", aldus Bewoners Lijnbaan.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis