Archief
WOS

WOS

Organisatie feestweek 's-Gravenzande: 'Dit maakt het zo bijzonder'

De feestweek van 's-Gravenzande is weer achter de rug. Deze zomer gaan we bij veel feestweken langs en nemen we een kijkje bij de organisatie. Waar de organisatie bij veel feestweken in handen ligt van vrijwilligers, zit dat in 's-Gravenzande net even anders.

"In 's-Gravenzande wordt de feestweek georganiseerd door ondernemers", begint centrummanager Marja van den Berg. "In de werkgroep is een ondernemer van het Marktplein, Bar de Promenade en van het Vaartplein vertegenwoordigd. En natuurlijk is het bestuur van de BIZ betrokken. Met elkaar maken we het programma rond voor de feestweek", vertelt Van den Berg.

Geen vrijwilligers

Maar bij de feestweek van 's-Gravenzande zijn dus weinig vrijwilligers te vinden. "Dat is zo gegroeid. Je ziet dat het bij feestweken heel verschillend is wie de organisatie op zich neemt. In 's-Gravenzande werken we niet met vrijwilligers, maar met personeel dat door de horeca wordt ingehuurd. Wel laten we bijvoorbeeld dansverenigingen vrijwillig optreden. Zo proberen we steeds meer verbinding te vinden met andere verenigingen om het programma leuker te maken.

'Dat maakt het zo bijzonder hier'

Marja van den Berg is zo'n zes jaar betrokken bij de organisatie van deze feestweek. "Altijd weer leuk, want het is echt de aanloop naar de zomer. Natuurlijk zijn er hobbels, maar het lukt iedere keer weer om de schouders eronder te zetten." De timing van de feestweek van 's-Gravenzande draagt volgens van den Berg ook bij aan de goede sfeer. "De scholen zijn net afgelopen, dus het vakantiegevoel heerst tijdens deze eerste zomerse dagen. Dat maakt het zo bijzonder hier."