Archief
© Facebook - Politie Basisteam Beresteinlaan

Ganzen doodgereden op tuinderslaan

Een luguber gezicht zondagochtend in het buitengebied van Honselersdijk. Daar zijn drie Canadese ganzen overreden.

Op foto's is te zien dat de weg bezaaid ligt met veertjes en er is zelfs een bloedspoor van een autoband te zien. De politie denkt aan opzet en spreekt van een 'zieke geest'.

In alle vroegte werden politieagenten naar de Broekpolderlaan aan de rand van Honselersdijk gestuurd. In het kassengebied troffen zij een bloederig tafereel: drie dode ganzen en een verendek op de weg. 'Een bestuurder vond het kennelijk leuk om met hoge snelheid een aantal ganzen aan te rijden', schrijft de politie op Facebook.

'Nou komen wij als politie een hoop "zieke geesten" tegen maar deze bestuurder staat aan de top!', gaat het politiebericht verder. Volgens de melder kan opzet niet worden uitgesloten. De betrokken automobilist was er vandoor.

Veertjes en bloedsporen op het wegdek © Facebook - Politie Basisteam Beresteinlaan

Theo de Wijs van Stichting Dierenambulance Westland heeft volgens mediapartner Omroep West de dode dieren opgeruimd. Of er sprake is van een doelbewuste actie, of dat er per ongeluk over de ganzen is gereden, weet hij niet. Wel heeft hij dit eerder meegemaakt in Westland. 'Ja, toen waren er wel zeven ganzen aangereden. Ongelooflijk was dat.'

De kadavers liggen bij de uitrukpost van de dierenambulance in 's-Gravenzande in de koeling. Om de twee weken worden daar dode dieren opgehaald voor destructie. 'Dat gaat nu ook weer gebeuren', aldus De Wijs.

'Walgelijke droeftoeter'

Op sociale media wordt met afschuw gereageerd op de doodgereden Canadese ganzen. Als je zoiets over je hart kan krijgen heb je sowieso 0,000000 gevoel in je flikker', reageert Angel. Sylvia noemt de betrokken automobilist een 'walgelijke droeftoeter'. 'Iemand die niet goed is voor een dier is dat ook niet voor een mens!', stelt Jes.