Archief
WOS/Martijn Molenaar

WOS/Martijn Molenaar

Derby FC 's-Gravenzande - Westlandia eind september

De eerste voetbalderby tussen FC 's-Gravenzande en Westlandia (zo.) wordt komend seizoen gespeeld in het weekend van 23 en 24 september. Dat blijkt uit het speelschema dat de KNVB zaterdag heeft gepubliceerd.

Beide clubs spelen dit seizoen in de vierde divisie B. Door het nieuwe weekendvoetbal zijn zaterdagclub FC 's-Gravenzande en het zondagelftal van Westlandia voor het eerst bij elkaar ingedeeld.

Het nieuwe seizoen begint op 26/27 augustus. Westlandia speelt dan een uitwedstrijd tegen Poortugaal, FC 's-Gravenzande gaat op bezoek bij ASWH. Een week later spelen beide ploegen thuis: FC 's-Gravenzande tegen Feyenoord, Westlandia tegen RKAVV.

De eerste derby tussen de twee Westlandse clubs is dus in het weekend van 23 en 24 september, op het Juliana Sportpark. Het tweede treffen, op De Hoge Bomen, staat gepland voor het weekend van 24 en 25 februari.

Excelsior Maassluis

Op het hoogste amateurniveau, de tweede divisie, begint Excelsior Maassluis op 19 augustus met een thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg, de nummer 4 van afgelopen seizoen. Een week later wacht een uitwedstrijd tegen FC Lisse.