Archief
Steenhuis Bukman Architecten

Steenhuis Bukman Architecten

Volgend jaar begint nieuwbouw Spechtstraat Maassluis

De bouw van woningen aan de Spechtstraat in Maassluis begint in de eerste helft van 2024. Komende dinsdag wordt begonnen met het weghalen van vervuilde grond op de oorspronkelijke locatie van de Kunst en Cultuur Academie (KCA).

De plannen om tussen de Spechtstraat, IJsvogelstraat en Merellaan 38 woningen te bouwen, dateren al van eind 2020. Er komen 22 sociale huurappartementen en 16 grondgebonden koopwoningen. De huurappartementen worden gerealiseerd door de Maasdelta Groep.

Het weghalen van de vervuilde grond duurt 10 tot 12 werkdagen en geeft volgens de gemeente niet tot nauwelijks overlast voor de omwonenden. De grond wordt tijdelijk bewaard in een zogenaamd gronddepot op de locatie, afgeschermd door bouwhekken. Eind augustus wordt het gronddepot weggehaald.

Vervolgens wordt er tot en met eind november niet gewerkt op het terrein. Dan zullen er bouwhekken worden geplaatst en wordt begonnen met het geschikt maken van het terrein voor nieuwbouw. Dit duurt ongeveer 4 weken. Voordat de nieuwbouw begint, vernieuwt de gemeente begin januari de riolering. Deze werkzaamheden duren 2 tot 3 maanden. Als alles volgens planning gaat, is de riolering uiterlijk eind maart vernieuwd, waarna met de bouw van de woningen kan worden begonnen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis