Archief
WOS

WOS

Vijftig starterswoningen in oude Flynth-kantoor Naaldwijk

Er komen vijftig kleine huurwoningen voor jongeren in het oude kantoorpand van Flynth aan de Tiendweg in Naaldwijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarmee ingestemd.

Het gebouw staat inmiddels bijna een jaar leeg, nadat het bedrijf in augustus 2022 verhuisde naar Maasdijk. Nu is er een initiatief genomen voor tijdelijke (kamer)bewoning. De gemeente Westland wil toestemming geven voor een periode van tien jaar.

Het gaat om kamers met een eigen slaapverblijf en gedeelde voorzieningen voor wassen, koken, douchen, toilet en ontmoeten. Young Housing, een organisatie die jonge woningzoekenden helpt, verzorgt het dagelijks beheer en de beveiliging. Op eigen terrein zijn 52 parkeerplaatsen voor auto's en 104 stalling-plaatsen voor fietsen aanwezig.

Veel belangstelling

Een publicatie over dit idee eind april in het Algemeen Dagblad leidde tot 147 aanmeldingen van jongeren uit het Westland, meldde wethouder Michiel Ferwerda donderdagochtend in een toelichting op het besluit van het college van B en W.