Archief

WOS hoeft voorlopig nog niet weg uit 's-Gravenzande

Ook al is bij streekomroep WOS de huur per eind dit jaar opgezegd door de gemeente Westland, toch kan de omroep voorlopig blijven zitten in het gebouw aan de Van der Kest Wittensstraat in 's-Gravenzande.

Dat heeft wethouder Ben van der Stee woensdagmiddag gezegd in de gemeenteraadsvergadering van Westland. Het huidige onderkomen van de WOS moet wijken voor een appartementencomplex voor senioren ('de tweede Berkenflat'), maar het is nog wachten op een sluitende haalbaarheidsstudie voor dat bouwplan.

De huidige coalitie in Westland wil dat de WOS verhuist naar De Veiling in Poeldijk. Maar ook het eigen haalbaarheidsplan van de omroep is nog niet sluitend, aldus Van der Stee. Hij wil na de zomer komen met een aantal mogelijke scenario's.

Huiswerk

Tevens gaf de wethouder aan de gemeenteraad wat huiswerk mee. "Wat voor lokale omroep wilt u eigenlijk?", zei Van der Stee tegen de gemeenteraad. "Want zij heeft een bepaald ambitieniveau en dat vraagt ook het nodige aan subsidies en inzet. En dat kent ook een bepaalde ruimtebehoefte", zo gaf hij aan.

Benoeming en afscheid

Aan het begin van de raadsvergadering werd Pamela van Oosten officieel benoemd tot griffier van de gemeente Westland. En aan het einde van de vergadering werd door burgemeester Bouke Arends onofficieel afscheid genomen van gemeentesecretaris Lidia Spindler die binnenkort met pensioen gaat. Zij wordt opgevolgd door Marc Weerts.