Archief
WOS/Bart van der Helm

WOS/Bart van der Helm

Nieuwe polikliniek Maassluis: 'Dicht bij de mensen zijn'

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland opent volgende week een nieuwe polikliniek in Maassluis. De WOS mocht alvast een kijkje nemen in deze splinternieuwe en moderne polikliniek.

In 2021 is Franciscus Gasthuis & Vlietland gestart met de bouw van een nieuwe polikliniek aan De Vloot in Maassluis. De polikliniek is modern en uitgebreid met verschillende faciliteiten. Lizette van der Stelt is manager poliklinieken en leidt de WOS rond in de nieuwe kliniek. "Wij hadden hier twaalf specialismes. Dat is hetzelfde gebleven. We kunnen echter uitgebreidere hulp bieden omdat er meer diagnostische faciliteiten zijn bijgekomen. We hebben nu een echoapparaat dat wordt bediend door een radioloog. We kunnen dus nu heel snel zien wat er aan de hand is met de patiënt. We hebben in de nieuwe kliniek ook een verrichtingskamer waar wij kleine ingrepen kunnen uitvoeren."

In de röntgenkamer toont Van der Stelt de splinternieuwe apparatuur met allerlei moderne snufjes. "Hier kunnen we röntgenfoto's maken van patiënten die bijvoorbeeld klachten hebben aan hun gewrichten of longen." De volgende kamer die zij laat zien is de KNO-kamer. "We hebben een moderne unit waar alles op en aan zit met veel technische snufjes. In deze ruimte doen ze bijvoorbeeld scopieën in de keel."

Tekst gaat verder onder de video.

Ten slotte legt Van der Stelt het nut van de nieuwe polikliniek uit: "We komen naar de patiënten toe. Het is belangrijk dat je dan zoveel mogelijk kan doen. Dat kan nu op deze plek. In Maassluis wonen ook veel oudere mensen. Die vinden het heerlijk om 'op eigen terrein' zorg te krijgen. En huisartsen vinden het fijn dat we foto's kunnen maken en de patiënt bij ons snel aan de beurt is."

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis