Archief
WOS

WOS

Natte start van feestweek in 's-Gravenzande

Het is deze woensdag stormachtig in onze regio. Slecht nieuws voor de feestweek in 's-Gravenzande, die op het punt staat van beginnen, zou je denken. Maar centrummanager Marja van den Berg maakt zich geen zorgen.

"We zorgen ervoor dat het vanaf 13.00 uur droog is", grapt Van den Berg dinsdag in De WOS van 4 tot 6 op WOS Radio. "We houden de weersverwachtingen in de gaten en zien dat er ongelooflijk veel regen gaa vallen. Als het goed is gaat het vanaf 13.00 uur opklaren en de activiteiten starten om 13.30 uur."

Die feestweek begint traditioneel met de wielerronde, de 61ste alweer. Die begint om 16.30 met de Dikke Banden Race. Later op de middag staan nog de amateurs en junioren en de regiorenners aan de start. "En er is een leuke kindermiddag. Met een vossenjacht in het centrum."

Braderie

Vanaf donderdag is er een "goed gevulde" braderie, die drie dagen in het dorpscentrum te vinden is. "Er is nog een kermis, voor ieder is er wat wils. En natuurlijk zijn er de programma's op de horecapleinen: Vaartplein, Marktplein en Promplein."

"We hebben op zaterdag een vrijmarkt op het Graaf Florisplein", vervolgt Van den Berg. "Daar kunnen mensen aan deelnemen, maar natuurlijk ook lekker struinen. Voor zover ze daar nog niet genoeg van hebben gehad op de braderie." De feestweek wordt afgesloten met een braderieviering op het Marktplein. "Dat wordt verzorgd door de kerk. Er is een koor aanwezig, voor de kinderen een kindernevendienst."

Beluister het hele gesprek met Marja van den Berg:

Kalender Feestweken

24 t/m 29 mei: Dios Lentefeest
7 t/m 10 juni: Sport & Spel Maasland
14 t/m 17 juni: Dorpsfeest Ter Heijde
14 t/m 17 juni: Heulse Feestweek
21 t/m 25 juni: Honselse Feestweek
30 juni & 1 juli: Zomerweekend Monster
5 t/m 9 juli: Feestweek 's-Gravenzande
12 t/m 15 juli: Zomerspektakel Maasdijk
21 & 22 juli: Waterpop
27 juli: Profronde Westland
5 t/m 13 augustus: Zomerfeest Schipluiden
8 t/m 12 augustus: BraDeLier
16 t/m 19 augustus: Westland Reünie
30 augustus t/m 2 september: Feestweek Bij Barth