Archief

Melody (11) loopt Nijmeegse Vierdaagse voor goed doel: pleegkinderen

De 's-Gravenzandse Melody Roem doet dit jaar voor het eerst mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Met haar 11 jaar is ze een van de jongste deelnemers aan dit wandelevenement

"Mijn pleegvader had al eerder gelopen, voor de vijfde keer. Hij liet mij foto's zien en vertelde verhalen over de Nijmeegse Vierdaagse. Toen dacht ik: dat wil ik ook een keer doen", vertelt Melody in De WOS van 4 tot 6 op WOS Radio. De Westlandse is al goed aan het trainen. "Laatst gingen we echter iets te ver en liepen we 44 kilometer in plaats van 30." Van fysieke ongemakken heeft ze nog geen last. "Ik heb nog nooit blaren gehad. Gisteren had ik op een bepaald plekje wel een beetje last, maar dat was snel weer weg."

Melody loopt voor kinderen die net als zij zelf pleegkinderen zijn. "Soms zijn er pleegkinderen die uit huis worden gehaald zonder dat ze spullen hebben. Geen kleren, speelgoed, helemaal niks." Die kinderen kunnen terecht bij Kledingmagazijn 'Je mag er zijn 't Westland'. "Daar kunnen ze gratis dingen halen. Ze hebben daar babybedjes, knuffels, echt alles."

Beluister het hele gesprek:

Melody zamelt geld in om 'Je mag er zijn 't Westland' financieel te steunen. Doneren kan via een speciale website. Dinsdag stond de teller al op 1.800 euro.

De Nijmeegse Vierdaagse is dit jaar van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juli. De WOS is ook aanwezig met het programma Zomaar Zomer.