Archief
WOS

WOS

Bedrijfsleider over brand in kas: 'Dacht dat het bij de buurman was'

De brand die in de nacht van zondag op maandag woedde in een kas aan de Maasdijk in 's-Gravenzande, heeft voor forse schade gezorgd. Hoe nu verder? "Schoonmaken of slopen", zegt bedrijfsleider Peter de Zeeuw.

De Zeeuw woont naast het bedrijf en lag te slapen toen de brand uitbrak. Hij werd wakker van de brandweer. "Dan hoor je sirenes over de dijk gaan en denk je: dat is geen ambulance, maar een brandweer. Het kwam dichterbij, ineens stopte de sirene", vertelt hij. "Dat is bij de buurman, dacht ik. Want dat gebeurt nooit bij mij."

Maar toen hij eenmaal buiten kwam, zag hij één grote oranje gloed. "Dan schrik je wel even." Geluk bij een ongeluk was dat de brand niet oversloeg naar een naastgelegen kas, met daarop zeer brandbare stegdoppelplaten. "Dan is het helemaal niet meer te stoppen", aldus De Zeeuw.

Shock

Het besef wat er was gebeurd, kwam pas rond lunchtijd. "In eerste instantie word je de hele ochtend geleefd. Onder de middag ga je een boterhammetje eten en dan daalt het pas. Je krijgt een shock, gaat een beetje zit te shaken. Dan denk je: er is toch wel wat aan de hand geweest en hoe moet het nu verder?"

"We wachten op de schade-experts en dan kunnen we pas handelen", zegt De Zeeuw, die twee opties ziet. "Of de boel moet schoongemaakt worden, of er moet gesloopt worden. Er is zoveel schade.. het is gewoon een puinhoop."