Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Van Duijvenbode nipt onderuit in finale European Darts Matchplay

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Darts - Darter Dirk van Dijvenbode is na zijn val tijdens zijn opkomst in het dartstoernooi van het Dutch Darts Championship in Leeuwarden op de weg terug. Hij bereikte zondag de finale van de European Darts Matchplay in Trier en plaatste zich voor de finale van de World Matchplay over twee weken. Van Duijvenbode schakelde onder andere wereldkampioen Michael Smith uit in de kwartfinale en in de halve finale de Engelsman Joe Cullen. In een spannende finale tegen Luke Humphries miste Van Duijvenbode meerdere wedstrijdpijlen en verloor uiteindelijk met 8-7.

Paardensport - IJsbrand Chardon heeft bij de wereldbekerwedstrijd vierspannen in Aken de tweede plek behaald. Het goud ging naar de Australiër Boyd Exell. IJsbrands zoon Bram eindigde op plek 5. Het Nederlandse team, met naast IJsbrand en Bram Chardon ook Koos de Ronde, won het landenklassement. Het team kreeg de overwinning niet cadeau, want met name de Duitse menners waren gebrand op een zege voor eigen publiek en bleven gevaarlijk dichtbij op alle onderdelen. Het Nederlandse drietal sloot de wedstrijd in stijl af met drie foutloze vaardigheidsproeven, waardoor de winst een feit was.

Vrijdag

Voetbal - SV Den Hoorn wordt een opleidingspartner van Sparta Rotterdam. De overeenkomst loopt tot 2025. "Den Hoorn is een waardevolle toevoeging op ons netwerk van amateurclubs. Zeker gezien de ligging van Den Hoorn in het Westland, waar veel Spartanen woonachtig zijn. Wij kijken uit naar deze mooie samenwerking", zegt Jason Oost, hoofd opleidingen bij Sparta.

Voetbal - Het zondagelftal van Westlandia heeft de eerste oefenwedstrijd van deze zomer verloren. Uit bij TOGB in Berkel en Rodenrijs werd het 2-1. Westlandia kwam na 35 minuten op een 1-0 achterstand. Tien minuten voor tijd schoot nieuwkomer Devran Sahin de gelijkmaker binnen. Niet veel later viel de 2-1.

Woensdag

Tennis - Arantxa Rus doet dit jaar niet mee aan Wimbledon. De 32-jarige speelster uit Monster ging woensdag onderuit in de tweede kwalificatieronde. Carol Zhao was met 3-6, 6-4 en 6-2 te sterk.

Dinsdag

Tennis - Arantxa Rus is door naar de tweede kwalificatieronde voor Wimbledon. De 32-jarige Monsterse rekende in Londen in twee sets af met de Oekraïense Daria Snigur: 7-6 en 6-4. De partij begon goed voor Rus, die in de eerste set al snel met 3-0 leidde. Snigur kwam echter terug tot 3-4, waarna de set in de tiebreak pas werd beslist. In de tweede set ging het meer gelijk op.

Maandag

Voetbal - Velo speelt op zaterdag 8 juli tegen een profclub. De mannen van trainer Kevin van der Geest nemen het dan op tegen ADO Den Haag. Voor de Hagenaars is het de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het seizoen 2023/24. De wedstrijd in Wateringen begint om 16.00 uur.