Archief
WOS

WOS

Geen Wimbledon, maar 'Wateringen' voor Arantxa Rus

Arantxa Rus doet komende week mee aan het ITF-tennistoernooi in het Haagse tenniscentrum De Rhijenhof, net over de grens met Wateringen. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

De 32-jarige speelster uit Monster werd woensdag uitgeschakeld in de kwalificaties voor Wimbledon. Maar stilzitten gaat ze dus niet.

"Dat Arantxa bij ons komt spelen, is zo ongelofelijk gaaf", zegt toernooidirecteur Mark-Paul Burgersdijk. Voor het toernooi, dat dit jaar het prijzengeld bij de vrouwen verhoogde, is het de eerste keer dat een speelster uit de top 100 meedoet. Rus staat op plek 85. "Dit tilt het toernooi naar een nog hoger niveau."

Het is de tweede keer dat Rus meedoet. Bij de editie in 2019 werd ze de winnares, na een zege op de Russin Valentina Ivakhnenko.

Thiemo de Bakker

Na Rus is Sara Bejlek (plek 160 van de wereld) uit Tsjechië de hoogst geplaatste speelster. Nederlandse deelname is er onder andere van Suzan Lamens en Eva Vedder.

Bij de mannen is Jelle Sels de best genoteerde deelnemer. Ook op de deelnemerslijst: Thiemo de Bakker. De 's-Gravenzander (34) staat dit jaar voor het eerst sinds 2019 weer in wedstrijdverband op de tennisbanen. Hij is op de wereldranglijst inmiddels afgezakt naar plek 1933.