Archief
WOS

Boothelling weer vrij, ondernemer wilde aandacht voor problematiek

De blokkade van de boothelling aan de Broekpolderlaan in Honselersdijk was een 'ludieke actie' van ondernemer Barry Zwinkels van paviljoen De Wollebrand. Dat laat hij weten aan de WOS.

De horecaondernemer ontkende eerder deze week nog dat hij er iets mee te maken had. "Ik had toen nog geen zin om het te zeggen, omdat ik er eerst goed aandacht voor wilde." Die aandacht is er geweest en daarom heeft hij de grote rotsblokken die er lagen inmiddels weggehaald.

Zwinkels is al sinds de aanleg in 2015 niet blij met de boothelling. Volgens hem ontstaan er door de onhandige ligging op een kruising 'levensgevaarlijke' situaties. "We houden ons hart vast als er iemand met een trailer komt en daar probeert te draaien. Alles staat vast." De ondernemer heeft het probleem al aangekaart bij de gemeente Westland, maar krijgt geen gehoor. "Ik wacht al vijftien maanden op een antwoord." Wethouder Michiel Ferwerda is inmiddels op de hoogte dat Zwinkels de rotsblokken daar had neergelegd. Zwinkels hoopt dat de wethouder nu wel met hem in gesprek gaat.

Zwinkels stuurde de WOS een filmpje waarop de problematiek te zien is:

Andere boothelling

Zwinkels benadrukt dat hij niet tegen de pleziervaart is, "maar dat moet wel op een veilige manier". Mensen die hun boot te water willen laten, kunnen volgens hem beter terecht in de haven aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat in Honselersdijk.

Alsof stripfiguur Obelix het echte leven is binnengestapt… WOS